AMASYA / MERKEZ - Plevne Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz ilk olarak 1472 Tarihinde Sultan Beyazıt Camii avlusunda “İmaret Mektebi” adıyla öğretime başlamıştır. Daha sonra Zileli Hasan Efendi binasında öğretime devam etmiş ve bu binanın 1911 yılında yanması üzerine Gökmedrese Mahallesinde “Numune-i Hamiyet Mektebi” adı ile öğretim yaptı.
1926-1927 Eğitim Öğretim yılında Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’ya saygı ve sevgi nişanesi olarak Plevne İlkokulu diye adlandırılan okulumuz bir süre Kız Sanat ve Üçler İlkokulu ile çift öğretim yaptıktan sonra şimdiki Yeşilırmak Ortaokulu’nun bulunduğu yerdeki binaya taşınmıştır. Bu binanın 03 Haziran 1948’deki büyük selden yıkılmasıyla yine Üçler İlköğretim Okulu ile çift öğretim yapılmıştır
Bugünkü mevcut bina 1949-1951 yıllarında yapılmış, okulumuz bu binaya 1951 yılında taşınmıştır. Binamız ilk yapıldığında tek katlı ve kargir olarak kullanılmaktadır. Elektriği ve suyu olup binanın mülkiyeti il özel idaresine aittir.
1989 Yılında eski binanın sonraki iki sınıfı yıkılarak yerine yeni bir bina yapılmış eski binaya eklenmiştir. Yapılan yeni ek binada 10 derslik, zeminde çok amaçlı salon ve spor odası, bir laboratuvar iki idari birim, bir hizmetli odası mevcut olup eski ve yeni bina kaloriferle ısınmaktadır. Okulumuzda toplam 18 derslik mevcuttur. 2006-2007 Öğretim yılından itibaren okulumuzda Anasınıfı ve Bilişim Teknoloji sınıfları da faaliyete başlamıştır. Okulumuz 1991-1992 Öğretim yılında Amasya’da ilk uygulaması yapılan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.
Branş öğretmeni eksiği bulunmayan okulumuzda Okul öncesi eğitimi sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikili eğitim şeklinde yapılmakta olup 5. 6. 7. ve 8. sınıf seviyesindeki sınıflarımızda tam gün eğitim yapılmaktadır.

Yayın: 05.03.2016 - Güncelleme: 05.03.2016 10:42 - Görüntülenme: 2432